Una recepta fàcil per les vacances

On 22 abril, 2011, in Receptes, by miquel66

Aprofitant aquest dies de vacances, pot ser us animeu a entrar a la cuina. O pot ser us interessa una recepta facileta i que agradi al més menuts.

TORTELLINI A LA CREMA

 

  • Temps de cocció: de 20 a 30 minuts

 

  • INGREDIENTS PER A 3 PERSONES:

300 g de pasta fresca (tortellini)

1/2 ceba

vi blanc

200 ml de crema de llet

100 g de bacó

1 sobre de formatge en pols

 

  • PREPARACIÓ:
  1. En un cassó gran poseu a bullir la pasta.
  2. Mentrestant, prepareu la salsa. En un bol per a batedora poseu-hi la ceba i cobriu-la de vi blanc. Que quedi ben batut.
  3. A continuació, poseu en una paella la ceba batuda (amb vi) fins que agafi una textura semblant a la melmelada, vigilant que no es cremi. Afegiu-hi el bacó.
  4. Tot seguit aneu remenant a foc lent. Quan arrenqui el bull, tireu-hi la crema de llet i continueu remenant a poc a poc fins que de nou arrenqui el bull. Aleshores, feu-hi només un parell de minuts de cocció i apagueu el foc.
  5. Un cop cuits els tortellinis, els passeu pel colador i els torneu-los a ficar de nou a l’olla. Tireu la salsa de la paella per sobre de la pasta, dins de l’olla, i remeneu-ho tot amb cura per tal de no trencar la pasta.
  6. Per acabar, tireu-hi per sobre el formatge en pols.

 

  • CONSELLS:
  • En lloc de tortellinis, podeu utilitzar qualsevol altre tipus de pasta: ravioli, espagueti, etc.
  • Si compreu pasta fresca envasada (de supermercat), respecteu el temps de cocció que ve imprès a la capsa.
  • A qui no li agradi massa la crema de llet, pot reduir-ne la quantitat a la meitat, o bé, fins i tot, substituir-la per brou de gallina.
  • A qui li agradi molt el formatge, pot cobrir la pasta amb formatge rallat i gratinar-lo al forn.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *