Pollastre a la taronja

On 13 maig, 2011, in Receptes, by miquel66

Recepta original de Karlos Arguiñano: http://www.recetasdepollo.net/2009/12/pollo-al-horno-a-la-naranja-de-arguinano/

Traducció i adaptació: Miquel Adroer

 

*Temps de cocció: de 30 a 40 minuts

 

*INGREDIENTS PER A 3 PERSONES:

6 cuixes de pollastre (3, si són grosses)

3 taronges

1 ceba

3 pastanagues

3 pebrots verds

4 grans d’all

1 got de brou de gallina

oli d’oliva

sal i pebre negre

 

*PREPARACIÓ:

  1. Salpebreu les cuixes de pollastre i poseu-les en una safata al forn. Tireu-hi per sobre una mica d’oli, deixeu-les al forn uns 15 minuts a 200 graus (amb el forn precalentat).
  2. Mentrestant, peleu i filetegeu els alls, peleu i talleu a trossets petits la ceba. Poseu-ho tot en una paella amb una mica d’oli a foc lent. Tireu-hi una mica de sal.
  3. Tot seguit, espremeu el suc de les taronges i afegiu-lo a la paella. També afegiu-hi el brou de gallina. Un cop arrenqui el bull, aboqueu-ho tot per sobre el pollastre i deixeu-les 15 minuts més al forn.
  4. Quan el pollastre sigui cuit, traieu la safata del forn i separeu el pollastre en un plat. Reserveu el pollastre al forn per tal es mantingui calent amb l’escalfor residual. En un bol per a batedora elèctrica poseu-hi les verdures i que quedin ben batudes.
  5. Per acabar, poseu en cada plat un parell de cuixes i aboqueu-hi per sobre la salsa.

 

CONSELLS: Trieu el pollastre de tonalitat groga (alimentat amb blat) o blanca rosadeta. Allargueu el temps de cocció si el pollastre és d’una mida considerable.

     



 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *