LXDE vs Xfce

LXDE vs Xfce

 

Aquests escriptoris treballen molt bé i no hi ha notable diferència de velocitat d’un a l’altre. Arranquen un PC amb només 1GB de Ram i un microprocessador  d’uns 1100 MHZ en menys de 50 seg. L’aturada uns 5 seg.

 

El gestor de finestres del Xfce és el Xfwm i el del LXDE el Openbox. Visualment tots dos són prou atractius i funcionen molt bé.

 

LXDE utilitza Pcmanfm com a gestor d’arxius i Xfce el Thunar. Tots dos funcionen més ràpid que el Nautilus, el que en fa ús Ubuntu.

 

En quant a programari:

 

* Gràfics: Ambdós tenen Escaneig senzill per l’ús dels escànners i el mateix lector de PDFs. Per tractament d”imatges, LXDE té Paint i Xfce el Gimp que és notablement millor.

 

* Internet: Tots dos utilitzen Pidgin per missatgeria instantània i Transmission per baixades Bit Torrent. Per navegar per internet, LXDE Chromium i Xfce Firefox. Pel correu electrònic LXDE té Sylpheed (deu de ser nou, ja que no l’havia vist mai abans) i Xfce el molt popular Thunderbird.

 

* Oficina: Abiword és el processador de textos per ambdós escriptoris. Mentres LXDE té Osmo com a calendari de tasques, Xfce utilitza Orage. Un no té res a envejar de l’altre.

 

*Multimèdia: Xfburn, que és un programa de gravació de CDs, és l’utilitzat pels dos entorns i funciona mol bé. LXDE té el reproductor GNOME player que va molt bé i, sense afegir-hi res, ja pot reproduir pel·lícules DVD comercials. En canvi, Xfce té un reproductor anomenat Parole que, inicialment, no és capaç de reproduir pel·lícules si no l’hi afegiu els connectors adients.

 

Resumint. Tots dos escriptoris estan prou bé i tots dos són recomanables per a ordinadors amb recursos reduïts. A qualsevol dels dos escriptoris es pot afegir qualsevol programa d’un a l’altre. De fet és difícil dir quin és millor perquè tos dos funcionen molt bé i són prou atractius.

Com sempre, amb Linux n’hi ha per triar i remenar!

Category: Ajuda informàtica
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>