Inici segur? Segur que tindrem problemes!

Microsoft ja hem torna a tocar la pera!

Ja fa uns mesos, al setembre, Hat Matthew Garret va informar dels nous plans de Microsoft d’implementar el protocol d’inici segur del  Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). En paraules més planeres, un ordinador no iniciaria el s.o. si no detectés una versió del windows 8 amb una firma criptogràfica vàlida. Això diuen que és per a protegir als usuaris del programari maliciós, però l’efecte secundari, que en la meva opinió pot ser l’efecte primordial, és que altres sistemes operatius no podran ser instaŀlats en màquines que tinguis aquest sistema implementat.

Això inclou qualsevol sistema basat en Linux, com ho és l’Ubuntu, i qualsevol altre que no fos windows 8.

Això és molt gros! Per sort, els de la Free Software Foundation ja s’han posat a fer feina per a impedir-ho. La FSF ha iniciat una campanya de firmes per a pressionar a els fabricants de maquinari per no implementar aquest sistema.

Jo ja hi he signat. Si voleu col·labora-hi, ho podreu fer al següent web:

http://www.fsf.org/campaigns/secure-boot-vs-restricted-boot

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *