Pa de Pesic. Recepta per a novells.

PA DE PESIC

Aquesta és una senzilla recepta del les moltes variants que hi ha del Pa de Pesic o bescuit.

Ingredients:
Per la mesura dels ingredients, donat que molta gent no té una balança a casa, en lloc de parlar de grams, millor utilitzarem el got d’un iogurt qualsevol. O sigui, si diem 2 gots de mesura, omplirem dos cops el pot de iogurt que haurem utilitzat.

1 Iogurt de llimona.
2 gots de sucre.
3 gots de farina.
2 ous.
3/4 de gots d’oli de girasol.
1 sobre de llevat en pols.
La ratlladura d’una llimona.
Perles de xocolata.

Preparació:
* En un bol, poseu-hi tots els ingredients (excepte les perles de xocolata) i bateu-los ben batuts per tal que quedi una pasta ben igualada. Al mateix temps, poseu el forn a escalfar 170 graus. No encengueu el gratinador del forn. Cal posar la safata del forn a l’altura del mig.

* Afegiu-hi les perles de xocolata i remeneu una mica.

* Aboqueu-ho en un recipient adequat per anar al forn. Cal que unteu el recipient per dins amb una mica d’oli, per tal que no quedi el pastís enganxat a les parets del recipient. També podeu utilitzar paper de cuinar.

* Quan el forn ja estigui calent, poseu-hi el recipient durant uns 30 o 40 minuts. El temps de cocció pot variar segons el forn i la temperatura ambient. Així doncs, quan porti uns 30 min., feu-hi un cop d’ull. Normalment estarà prou cuit quant tingui un color torradet. Bé a ser com el pa, si està blanquet vol dir poc fet o fins i tot cru. Si està doradet o torradet és que està prou bé.

Algun consell:
– No obriu mai la porta del forns abans de 30 min. Per tal de no alterar la temperatura del forn.

– En lloc de perles de xocolata, podeu utilitzar anous o trocets de poma. Feu volar la imaginació.

– També es pot substituir la llimona per ratlladura de coco. I si el primer cop no surt del tot bé, no us desanimeu, que amb la pràctica tot millora.

Ànims, i que vagi de gust.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *