Alternatives al Google Analytics

El programari per analitzar pàgines web analitza la quantitat de visitants, les parts de la web que visiten, el temps que han estat connectats i moltes coses més com el tipus de dispositiu que s’ha connectat, la localització geogràfica i altres detalls. Això ho pot fer analitzant la informació que envia el teu telèfon o ordinador mentre navegues pel web, que és probablement molt més del que et penses. Estaria bé que aquesta informació no es registres, però la realitat no és així.

Google Analytics és el programa més popular per analitzar les pàgines web, i qualsevol web que utilitzi aquest programa està compartint amb Google les dades del visitant. Si estàs considerant respectar les dades privades dels visitants del teu web potser aquí trobaràs alternatives més respectuoses amb la privacitat dels teus visitants.

Matomo

Matomo analitza les dades dels visitants d’una pàgina web sense compartir-les amb ningú més i compleix la normativa GDPR (https://en.wikipedia.org/wiki/General_Data_Protection_Regulation).

Aquest programa és gratuït i fet amb programari lliure, de tal manera que qualsevol se’l pot instalŀlar lliurement al seu servidor i utilitzar-lo sense gastar ni un cèntim.

També hi ha opcions de pagament per aquells que no vulguin allotjar les dades analitzades ells mateixos.

Lloc web: https://matomo.org/

Plausible Analytics

Plausible és un programa molt senzill i respetuós amb les dades privades. Està creat amb programari lliure i es pot provar gratuïtament durant 30 dies.

Lloc web: https://plausible.io/

Una demo.: https://plausible.io/plausible.io

Codi font: https://github.com/plausible/analytics

GoatCounter

GoatCounter és un programa per analitzar pàgines web fet amb programari lliure disponible amb servei d’allotjament (gratuït per ús no comercial) o també una APP per auto allotjar-se. El seu objectiu és oferir una alternativa al Google Analytics o Matomo més fàcil d’utilitzar i respectant les dades privades.

Lloc web: https://www.goatcounter.com/

Una demo.: https://stats.arp242.net/

Codi font: https://github.com/zgoat/goatcounter

Statify per al WordPress

Statify és un afegit (plugin) per al WordPress per recollir les estadístiques del teu lloc web. Només recull dades del web sense recollir dades personals.

Descarrega: https://wordpress.org/plugins/statify/#description

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>